“I ti možeš IT” – Vinkovačkim srednjoškolcima predstavljene mogućnosti rada u IT sektoru

U petak 11. studenog, s početkom u 14:30 sati, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci organizirali smo događanje pod nazivom “I ti možeš IT”, na kojem su uspješne županijske IT tvrtke i digitalne agencije, članice Udruge, učenicima Tehničke škole Vinkovci predstavili različite profile poslova koje mogu odabrati ako odluče karijeru graditi u IT sektoru.

U uvodnom predstavljanju prisutnima obratio se Saša Salamon, predsjednik Udruge, koji je ukratko predstavio aktivnosti i inicijative koje Udruga provodi s ciljem promocije i razvoja IT sektora u Vukovarsko-srijemskoj županiji te što sve obuhvaća rad na poziciji Product Manager.

Potom je Nikolina Hrgović iz vinkovačke digitalne agencije GOADS predstavila koje vještine i znanja treba imati osoba koja želi raditi na poziciji Digital Marketing Specialist.

Uslijedilo je predavanje Nikole Božanovića iz Informatike Fortuno, uspješne IT tvrtke također iz Vinkovaca, koji je učenicima opisao što sve trebaju znati ako žele graditi karijeru kao Developer.

Brojna pitanja učenika i rasprava koje je uslijedila pokazali su veliko zanimanje za ovakvim temama i događanjima, za koje možemo obećati da će ih u budućnosti biti još više.