VVIT Meetup: Kako iskoristiti potencijale Slavonije u duhu Industrije 4.0

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci 16. listopada 2020. održan je treći meetup udruge VVIT na kojem smo ugostili profesora Nedeljka Štefanića. Profesor je održao jednosatno predavanje pod nazivom “Kako iskoristiti potencijale Slavonije u duhu Industrije 4.0” tijekom kojeg je obradio niz tema vezanih za digitalizaciju i digitalnu transformaciju te ponudio prijedloge kako ih Slavonija može iskoristiti.

„Slavonija je jaka po ICT tvrtkama, a ICT sektor i digitalizacija su izuzetno važni i dosta europskog novca ići će prema tom smjeru. Želimo novac preko ICT sektora usmjeriti prema malim i srednjim poduzetnicima kako bi oni od toga imali koristi. Cilj je bio okupiti sve resurse, odnosno Slavoniju, povezati i prepoznati koji su to potencijali koji se tu nalaze. Na ovom predavanju željeli smo vidjeti i koje su to mogućnosti digitalnih tehnologija.“, naglasio je profesor.

Nakon predavanja uslijedilo je neformalno druženje na kojem su članovi Udruge razmijenili iskustva i ideje s profesorom. Ovim putem bismo htjeli zahvaliti profesoru Štefaniću na dolasku i održanom predavanju te izraziti nadu da će Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s ICT sektorom uz pomoć novca iz EU fondova iskoristiti sve potencijale digitalizacije i digitalne transformacije.