VVIT Meetup: Split Tech City – Razvoj globalnog tehnološkog hub-a

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci održan je posljednji ovogodišnji meetup na kojem je gost predavač bio Toni Trivković, predsjednik udruge Split Tech City. Tijekom jednosatnog predavanja Toni je podijelio svoja iskustva u izgradnji zajednice, planove za budućnost i savjete za daljnji rast.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio Saša Salamon, predsjednik udruge VVIT, pritom naglašavajući važnost ovakvih okupljanja s ciljem kvalitetnijeg umrežavanja svih dionika uključenih u razvoj lokalnih IT zajednica.

Dolasku Tonija u Vinkovce prethodilo je sudjelovanje Vice Božića na panelu u sklopu Festivala tehnologije i poduzetništva u Splitu, nakon kojeg je postignut dogovor da se ovakav jedan meetup održi u Vinkovcima.

Ističući posvećenost interesima zajednice i važnost brze razmjene informacija, Toni je u nastavku opisao nastanak udruge Startup i brenda Split Tech City koji od 2010. godine u Splitu okuplja i povezuje IT stručnjake i one koji to tek žele postati.

Nedavno predstavljen novi vizualni identitet u prvi plan stavlja autentičnost i jasno komunicira kulturu i prednosti Splita te na taj način podržava sve aktivnosti koje Udruga provodi.

Nakon više od 150 održanih meetupa, predavanja i edukacija koji su povezali preko 1000 pojedinačnih članova i tvrtki, Toni je istaknuo nužni iskorak iz lokalnih okvira u globalni tehnološki hub koji putem sadržaja na engleskom jeziku privlači tvrtke i digitalne nomade iz cijelog svijeta u Split.

Meetupu su prisustvovali i predstavnici udruga Osijek Software City i Connect IT iz Slavonskog Broda te na taj način omogućili da po prvi puta okupimo na jednom mjestu IT udruge iz više gradova.

Ovim putem se zahvaljujemo i njima i Toniju na dolasku te Gradu Vinkovcima, Tehnološkom parku Vinkovci i Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci na podršci.