U Vukovaru održan četvrti po redu VVIT meetup

U srijedu, 13. listopada 2021., u Vukovaru je održan prvi ovogodišnji meetup na kojem smo predstavili nove web stranice Udruge i plan aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Meetup je okupio preko 30 IT stručnjaka, profesionalaca digitalnog marketinga, predstavnike osječkog FERIT-a, predstavnike Razvojne agencije Vukovar (VURA) i grada Vukovara.

U svom se uvodnom obraćanju na početku druženja novi predsjednik Udruge Saša Salamon osvrnuo na proteklu godinu i aktivnosti u kojima je Udruga sudjelovala, od organizacije predavanja prof. dr. sc. Nedeljka Štefanića “Kako iskoristiti potencijale Slavonije u duhu Industrije 4.0”, do izražavanja potpore procesu pokretanja preddiplomskog redovitog stručnog studija računarstva u Vinkovcima i članstva u konzorciju Digitalnog inovacijskog centra DIH PANNONIA.

Novu web stranicu i online strategiju predstavio je Vice Božić, direktor vinkovačke digitalne agencije GOADS i jedan od osnivača Udruge, navodeći kao primarni cilj kvalitetniju komunikaciju i informiranje članova, medija i opće javnosti o aktivnostima i događanjima koje Udruga provodi.

“Ovo okupljanje još je jednom pokazalo da Vukovarsko-srijemska županija ima jak ICT sektor i tvrtke koje rade projekte na svjetskoj razini. Putem nove marketinške strategije želimo to komunicirati i pokazati da se može uspjeti radeći iz Slavonije.”, istaknuo je Božić.

Nakon službenog dijela uslijedilo je neformal­no druženje uz domjenak koji su pripremili vrijedni kuhari restorana Domestic House Lola.

Zahvaljujemo svima na dolasku i najavljujemo novi meetup u studenom na kojem će gostovati Toni Trivković, predsjednik udruge Split Tech City, koji će podijeliti svoja iskustva o izgradnji lokalne IT zajednice.