O nama

VVIT je nevladina, neprofitna i nestranačka udruga osnovana s ciljem promicanja i razvoja ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije.

Udrugu su 2019. godine u Vinkovcima pokrenule uspješne lokalne tvrtke Kod savjetovanje, Informatika Fortuno i GoAds kao odgovor na rastuće zahtjeve tržišta rada i gospodarstva u području digitalizacije i digitalne transformacije te potreba županijskih ICT tvrtki da se bolje povežu i djeluju u sklopu profesionalnog strukovnog udruženja.

Naša je misija stvaranje snažne ICT zajednice koja je fokusirana na budućnost, djeluje globalno i uspješno surađuje sa svim relevantnim dionicima u cilju unaprjeđenja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske u cjelini.

Naša je vizija pozicionirati ICT kao jedan od strateških sektora na području Vukovarsko-srijemske županije, te stvoriti preduvjete za privlačenje i zadržavanje ICT stručnjaka, osnivanje novih tvrtki i investicija.

Udruga trenutno broji 16 članova među kojima su IT i konzultantske tvrtke, digitalne agencije, Centar kompetencija i Tehnološki park Vinkovci.

Vodstvo Udruge

Saša Salamon – Predsjednik Udruge
Direktor i vlasnik tvrtke Kod savjetovanje d.o.o. iz Vukovara, čiji team već 10 godina razvija software većinom za inozemne klijente. Team sačinjava oko 60 ljudi, vrhunskih profesionalaca, koji mogu cijeli projekt iznijeti od ideje do implementacije.

Mario LevanićPotpredsjednik Udruge
Direktor i suvlasnik tvrtke Informatika Fortuno d.o.o. od 2007. godine čije usluge i proizvode koriste dvjestotinjak klijenata. Trenutno zapošljava 25 ljudi te nekoliko studenata. Tvrtka je orijentirana na razvoj i prodaju vlastitih proizvoda. Prije osnivanja vlastite tvrtke osam je godina radio kao developer na razvoju poslovnog softvera.

Vice BožićTajnik Udruge
Vice je jedan od vodećih regionalnih stručnjaka za digitalni marketing s više od 15 godina iskustva u industriji. Osnivač je i direktor tvrtke GoAds, prve specijalizirane digitalne agencije sa sjedištem u Vinkovcima koja već šest godina uspješno izrađuje, vodi i optimizira digitalne marketinške kampanje za klijente iz cijelog svijeta. Prije osnutka vlastite agencije, Vice je 10 godina radio u najvećim medijskim i kreativnim agencijama u Zagrebu te na poziciji voditelja digitalnog odjela Vipneta (današnji A1). Trenutni mu je fokus djelovanja razvoj agencije i Udruge, u kojoj je osim suosnivačke uloge obnašao i ulogu predsjednika u periodu od 2019. do 2021. godine.